Παραλίες

Νέα Χώρα

Η παραλία της Νέας Χώρας είναι πιο κοντινή παραλία στην πόλη των Χανίων. Με ρηχά νερά κατάλληλα για μικρά παιδιά και με οργανωμένες τουριστικές υποδομές, είναι μια από τις αγαπημένες παραλίες των κατοίκων των Χανίων μιας και η πρόσβαση μπορεί να γίνει ακόμα και με τα ποδιά. Η παραλία διαθέτει υποδομές προσβασιμότητας και για ΑμεΑ. Έχοντας μια συστοιχία από βραχάκια 200 m από την ακτή, η παραλία είναι πλήρως προφυλαγμένη από τον κακό καιρό και τα μελτέμια. Ακριβώς απέναντι από την παραλία υπάρχει πλήθος ταβερνών στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί φρέσκο ψάρι. Κάθε καλοκαίρι, στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στην παραλία της Νέας Χώρας η Γιορτή της Σαρδέλας, η οποία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στους οποίους διανέμεται δωρεάν άφθονο ψάρι.

Χρυσή Ακτή

Η ονοµασία αυτής της παραλίας µαρτυρά το έντονα χρυσαφένιο χρώµα της αµµουδιάς της. Πλεονέκτηµά της είναι και το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων και δεν την επηρεάζουν οι βορειοδυτικοί άνεµοι. Αποτελεί µία από τις ιδανικότερες επιλογές για οικογένειες, καθώς διαθέτει και παιδική χαρά για τους λιλιπούτειους φίλους µας.

Για να βρεθείς εδώ: Σε απόσταση λίγων µέτρων από το κέντρο της πόλης, είτε µε τα πόδια είτε µε το λεωφορείο, θα βρεθείς εδώ.

Άγιοι Απόστολοι

Οι Άγιοι Απόστολοι βρίσκονται περίπου 4 χμ από το κέντρο της πόλης των Χανίων σε μία μικρή χερσόνησο με διαδοχικούς μικρούς κολπίσκους. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη εφόσον υπάρχει τακτική συγκοινωνία από τα Χανιά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που φτάνουν ως εδώ με ποδήλατο.

Μαράθι

Ό,τι πρέπει για ζευγάρια εξαιτίας του ροµαντικού ηλιοβασιλέµατός της – δεν χαρακτηρίζεται άδικα «η παραλία των ερωτευµένων»! Βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από το κέντρο των Χανίων µε το αυτοκίνητο, είναι οργανωµένη (µε ταβέρνες και cafés), έχει ψιλή άµµο και δεν την πιάνει ποτέ το κύµα, γι’ αυτό είναι ιδανική και για οικογένειες µε παιδιά.

Για να βρεθείς εδώ: Ακολουθώντας µε το αυτοκίνητο τον δρόµο προς το αεροδρόµιο, στον κόµβο που θα συναντήσεις οι ταµπέλες θα σε οδηγήσουν στο Μαράθι.

Σταυρός

Σε απόσταση µόλις 16 χλµ. από το κέντρο των Χανίων συναντάµε την παραλία του Σταυρού. Επί της ουσίας πρόκειται για δύο ακρογιαλιές: η αµµώδης κεντρική, µε την απάνεµη, ρηχή θάλασσα, και η πιο αποµονωµένη, 800 µ. από την προηγούµενη, αλλά είναι και το µέρος εκείνο όπου γυρίστηκαν σκηνές από τον περίφηµο «Αλέξη Ζορµπά» µε τον Άντονι Κουίν. Στα ατού του είναι και το γεγονός ότι εδώ προσφέρονται πολλές επιλογές σε cafés, bars, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία.

Για να βρεθείς εδώ: Ακολουθείς το δρόµο προς Ακρωτήρι και συνεχίζεις µετά τον Καλαθά.

Σεϊτάν Λιμάνι

Σε απόσταση 22 χλµ. βορειοανατολικά των Χανίων και 2 χλµ. ανατολικά του χωριού Χωρδάκι, ανατολικά από το Ακρωτήρι, συναντάµε τη συγκεκριµένη ακτή. Ονοµάζεται επίσης και Παραλία του Στεφάνου. Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν στους κάθετους άγριους βράχους δηµιουργώντας κολπίσκους. Ένας από αυτούς είναι και η εν λόγω παραλία, που µε τα υπέροχα, καταγάλανα νερά της αποτελεί µια τοποθεσία απαράµιλλης φυσικής οµορφιάς.

Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς οδικώς περίπου 15΄ από τα Χανιά προς το αεροδρόµιο και κατόπιν θα ακολουθήσεις το δύσβατο µονοπάτι µε τα πόδια (περίπου 10΄).

Φαλάσαρνα

Σε απόσταση περίπου 60 χλµ. δυτικά από τα Χανιά συναντάµε την παραλία της Φαλάσαρνας. Η λευκή, ψιλή άµµος, τα κρυστάλλινα νερά αλλά και το µεγάλο µήκος της είναι αυτά που την κάνουν µοναδική σε όλη την Κρήτη, ενώ τα τεράστια κύµατα που σηκώνονται συχνά εδώ µας κάνουν να νιώθουµε και πάλι παιδιά!

Για να βρεθείς εδώ: Επιλέγεις την E.O. προς Κίσσαµο και κατευθύνεσαι προς τον Πλάτανο. Μετά ακολουθείς τις ταµπέλες µε την ένδειξη «Φαλάσαρνα».

Μπάλος

Το τοπίο εδώ παραπέµπει σε εξωτικά νησιά του Ειρηνικού αλλά συνδυάζει ταυτόχρονα την οµορφιά της ελληνικής φύσης αποτελώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για τα δεδοµένα της χώρας!

Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, τα γαλαζοπράσινα νερά γίνονται «ένα» µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς, δηµιουργώντας ειδυλλιακές εικόνες που σε κάνουν να ερωτευθείς τον Μπάλο µε την πρώτη… βουτιά!

Για να βρεθείς εδώ: Ακολουθώντας την Ε.Ο. Χανίων – Καστελίου, θα φτάσεις στο χωµατόδροµο που οδηγεί στην παραλία έπειτα από 46 χλµ. Συνεχίζεις στο χωµατόδροµο για ακόµα 8 χλµ. και µετά κατεβαίνεις το µονοπάτι, που απέχει περίπου 20′ από τη θάλασσα.

Η κλίση είναι αρκετά απότοµη και χρειάζεται αρκετή προσοχή. Εναλλακτικά, καθηµερινά από το λιµάνι του Κισσάµου πραγµατοποιούνται και ηµερήσιες κρουαζιέρες µε καραβάκι.

Ελαφονήσι

Εδώ ένα ροδαλό χαλί από µικρά κοχύλια, κρυστάλλινα, ρηχά νερά, χρυσή αµµουδιά εξηγούν το γιατί αυτή η παραλία είναι µια από τις πιο αγαπηµένες της Κρήτης. Η διαδροµή είναι λιγάκι δύσκολη, καθώς έχει πολλές στροφές, αλλά αξίζει τον κόπο! Στα συν, οι οµπρέλες και οι ξαπλώστρες, που διατίθενται για όποιον ενδιαφέρεται.Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς τον Κίσσαµο, θα ακολουθήσεις τις ταµπέλες και θα φτάσεις στο Ελαφονήσι µέσα σε περίπου µιάµιση ώρα.

Font Resize